Marco van der Wel lijst­trekker PS-verkie­zingen


1 december 2014

Op het congres van de Partij voor de Dieren is door de leden besloten dat Marco van der Wel uit Rijsbergen officieel de lijsttrekker is voor de Partij voor de Dieren in Noord-Brabant. Nummer twee op de lijst is wederom Paranka Surminski uit Hoogerheide.

De Partij voor de Dieren gaat in Noord-Brabant in maart een stevige campagne voeren en wil duidelijk maken dat de Partij voor de Dieren een partij is van persoonlijke vrijheid, persoonlijke verantwoordelijkheid, duurzaamheid en dier-vriendelijkheid.

Marco van der Wel: "De huidige crises kunnen niet worden opgelost op de nu ingeslagen weg maar vragen radicaal andere keuzes. Onze partij stelt welzijn van mens en dier boven economische groei. We willen ons sterk maken voor een groene economie, een sociale provincie, meer geld voor natuur en een krimp van de veestapel die ook in belang van de echte boeren is. Dat willen we bewerkstelligen met goede regelgeving, maar ook door structureel minder geld uit te geven en te kiezen voor echt duurzame investeringen voor alle burgers zoals zonne-energie. Op die manier willen we een stuk belastinggeld teruggeven aan alle Brabanders."


De volledige kanidatenlijst ziet er als volgt uit:

1. Marco van der Wel (m) Rijsbergen
2. Paranka Surminski (v) Huijbergen
3. Ton Oomen (m) Oss
4. Sara Hurkens (v) 's-Hertogenbosch
5. Wendy van der Grinten (v) Veldhoven
6. Margreet Steendijk (v) Tilburg
7. Marcel Morel (m) Hilvarenbeek
8. Marianne Stolp (v) Loon op Zand
9. Theo de Veer (m) Landerd
10. Renée Lukken (v) Deurne
11. Ineke de Wild (v) Uden
12. Britte Klarenbeek (v) Raamsdonkveer
13. André Scheeres (m) Roosendaal
14. René van Duuren (m) Eindhoven
15. Owen de Vries (m) Breda
16. Ingrid Ramaan (v) Tilburg
17. André Nuijten (m) Geertruidenberg
18. Alexander van Dort (m) Waalre
19. Mans de Jong (m) Rucphen