Partij voor de Dieren vraagt politie om drie reste­rende moeflons te vangen


28 november 2018

De Partij voor de Dieren vraagt middels een brief aan de verantwoordelijke Officier van Dienst van de politie om een diervriendelijk oplossing te gebruiken om de nog drie zwervende moeflons te vangen en uit te zetten bij een bestaande kudde.

Van de zes moeflons die al zich al maandenlang ophouden in het buitengebied van Milheeze en omgeving, zijn er in oktober 2018 al drie geschoten. Dat is geheel tegen het zere been van de Partij voor de Dieren, die tegen de jacht op dieren is. Voor de drie geschoten moeflons is het te laat, en naar de resterende groep van drie wordt nu nog gezocht. Nu blijkt dat de moeflons niet onder de verantwoordelijkheid van de provincie vallen, is de zaak overgedragen aan de Officier van Dienst van de politie. Deze is nu verantwoordelijk voor het lot van de drie moeflons. Om die reden roept de Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Noord-Brabant de Officier op om de dieren te vangen.

Vanuit de provincie is inmiddels wel het advies gekomen om een diervriendelijke oplossing in te zetten, om de dieren te vangen en elders uit te zetten. Die boodschap wil de Partij voor de Dieren dan ook graag overdragen aan de politie. Moeflons komen in Nederland voor op de Noorderheide, het Vierhouterbos, Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Wekeromse Zand. De Partij voor de Dieren vraagt aan de Officier of hij bereid is te zoeken naar een diervriendelijk oplossing, voordat er wederom een situatie ontstaat die dermate onveilig is dat de resterende drie moeflons alsnog worden gedood.