Partij voor de Dieren wil aantal vluchten van Seppe terug­schroeven


3 januari 2017

De Partij voor de Dieren wil het aantal vluchten vanaf Seppe terugschroeven. De partij is van mening dat er al genoeg geluidsoverlast is en dat die alleen maar zal toenemen met de bouw van nieuwe woningen in Rucphen. Ook is de partij van mening dat de aanvliegroutes moeten worden aangepast om de overlast voor omwonenden en de natuur te verlagen. De partij stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten.

Het maximale aantal starts en landingen dat op Seppe mag plaatsvinden is 160.000. Daar komt men nu in praktijk niet aan, maar de Partij voor de Dieren wil het ook zo ver niet laten komen. Statenlid Marco van der Wel: “De provincie heeft een ‘trendvolgend beleid’ vastgesteld en wat ons betreft volgen we de trend van het huidige aantal vluchten van ongeveer 40.000 en laten we dat aantal niet verder toenemen.” De partij is van mening dat de toegestane geluidsruimte moet worden aangepast zodat de omwonenden niet te maken krijgen met nog veel meer lawaai dan ze nu gewend zijn.

De partij wil ook dat de aanvliegroutes worden aangepast om de huidige en de toekomstige bewoners van de vier aangrenzende gemeenten zo veel mogelijk te beschermen voor eventuele ongelukken en geluidsoverlast. Van der Wel: “Van de eerder gemaakte afspraken in een convenant om woonwijken te mijden trekt het vliegveld zich weinig aan, dus de vliegroutes moeten wat ons betreft formeel worden aangepast bij het ministerie en de provincie moet zich daar voor inzetten.”

> De vragen staan hier.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe natuurbeschermingswet: Bescherm de dieren tegen de jagers!

Vrijdag 16 december is een belangrijke dag voor de dieren in de Brabantse natuur. Deze dag wordt in Provinciale Staten gestem...

Lees verder

Bescherm landschap en natuur tegen overbodige weg boven Baarle

De Partij voor de Dieren heeft grote twijfel over nut en noodzaak van aantasting van de karakteristieke Fransebaan en de natu...

Lees verder