Verloe­dering van het Brabantse landschap door reclame langs de snelweg


5 februari 2018

De Partij voor de Dieren wil dat Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Brabant iets doen tegen de wildgroei aan reclame-uitingen langs de Brabantse snelwegen. Vandaag vraagt de partij naar de mogelijkheden hiertoe.

Fractievoorzitter Marco van der Wel: “De gemeenten gaan te laks om met beleid rond reclame-uitingen, waardoor het landschap verloedert en de verkeersveiligheid in gevaar komt. Op de N65 tussen Tilburg en ’s-Hertogenbosch alleen staan al tientallen borden en aanhangers met reclame-uitingen.”

Eerder heeft de provincie via de Landschapsverordening paal en perk gesteld aan de groei van het aantal reclameborden langs de weg. In 2013 zijn de gemeenten echter verantwoordelijk geworden voor de snelwegreclame en komt er weer een explosieve groei op gang. Adverteerders zijn creatief in het ontwijken van de regels, bijvoorbeeld door reclameborden op aanhangers te plaatsen.

> U vindt de vragen hier.

Gerelateerd nieuws

Geen tijdelijke vergunning uitbreiding Cleanergy

Als het aan Cleanergy B.V. te Wanroij ligt, wordt binnenkort de vergistingscapaciteit van 36.000 ton op jaarbasis uitgebreid ...

Lees verder

Trek vergunning megastal Hilvarenbeek in

De Partij voor de Dieren wil dat de verleende vergunning voor een megastal voor ruim 10.000 varkens wordt ingetrokken, vanweg...

Lees verder