Voorkom gebruik van vlieg­velden voor doorvoer drugs


3 februari 2017

De Statenfracties van ChristenUnie-SGP en Partij voor de Dieren zijn bezorgd dat het vliegveld Breda International Airport gebruikt wordt voor de smokkel van cocaïne. "Wij zijn geschrokken van het feit dat onopgemerkt 12 kilo cocaïne aan boord van een vliegtuig in Bosschenhoofd kon komen. Wij willen voorkomen dat de infrastructuur van het vliegveld benut kan worden voor de invoer en doorvoer van drugs", aldus Statenlid Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie).

De zorg die beide partijen hebben wordt mede gevoed doordat er op Breda International Airport ook grote vragen gesteld kunnen worden over de correcte registratie van klachten en veiligheid. Statenlid Marco van der Wel (Partij voor de Dieren): "De Marechaussee vraagt aan omwonenden om een beetje op te letten of er vreemde dingen gebeuren, om zo de criminaliteit te bestrijden. Wij willen dat de taskforce criminaliteitsbestrijding actief de kleine vliegvelden onder de loep neemt om de gevaren in te schatten."

De zorg van beide partijen komt nog bovenop de eerdere signalen vanuit onderzoek van Omroep Brabant waaruit bleek dat ook ten aanzien van de veiligheid op het vliegveld onvoldoende sense of urgency geproefd wordt. Beide partijen hebben het college hierover schriftelijke vragen gesteld.

> U vindt de vragen hier.