Grote veestapel ten koste van gezondheid is onver­ant­woord


15 maart 2016

Het is onverantwoord om de huidige veestapel in Brabant te handhaven, terwijl steeds meer onderzoeken uitwijzen dat Brabanders hier met hun gezondheid voor betalen. Dat stelt de Brabantse Partij voor de Dieren-fractie in reactie op het onderzoek van oncologisch chirurg Ignas van Bebber. Statenlid Marco van der Wel vindt dat er minstens een stop op de veestapelgroei moet komen, om inwoners van Brabant te beschermen.

De provincie heeft onlangs meer onderzoeken naar de risico’s van de veehouderij aangekondigd, maar de hoeveelheid vee blijft elk jaar groeien. “We hebben nu al weer meer vee in Brabant dan we net voor de MKZ-crisis hadden”, aldus Van der Wel. “Het enige belang waar de provincie echt aan lijkt te hechten is de marktpositie van enkele industriële veehouders."

Van de Wel heeft gevraagd of het college bereid is uiteindelijk een krimp van de veestapel te bewerkstelligen, indien uit de onderzoeken blijkt dat de gezondheidsrisico’s van de veehouderij daarmee beperkt kunnen worden.

Wij staan voor:

Wij zijn tegen:

Gerelateerd nieuws

Hoe staat het met de bij in Brabant?

De Noord-Brabantse fractie van de Partij voor de Dieren vraagt het college van Gedeputeerde Staten of er verbetering is voor ...

Lees verder

Geen nieuwe kansen voor Bio Spares

Waar moet het naartoe met Bio Spares B.V.? Een waslijst aan overtredingen en een even grote waslijst aan maatregelen die getr...

Lees verder