Maak van Airparc Seppe niet zoveelste bedrij­ven­terrein


26 februari 2020

Het gebruik van Airparc Seppe als een regulier bedrijventerrein gaat volledig in tegen de gemaakte afspraken met de provincie over welke bedrijven zich er mogen vestigen. Dat stelt de provinciale Partij voor de Dieren-fractie in vragen aan de provincie. De vragen zijn een reactie op de wens van de luchthaven om uit te mogen breiden op het huidige industrieterrein langs de A58. Volgens de huidige bestemming mogen alleen luchtvaartgebonden bedrijven zich er vestigen.

In 2013 heeft de provincie ingestemd met de ontwikkeling van het bedrijventerrein Airparc Seppe, met de expliciete voorwaarde dat enkel luchtvaartgebonden bedrijvigheid is toegestaan. Dit is vervolgens ook zo opgenomen in het bestemmingsplan van de gemeente Halderberge. Partij voor de Dieren-Statenlid Vlasveld wil dat dit behouden blijft, en dat de provincie dit ook handhaaft.

Vlasveld wil dat de provincie ingrijpt indien de gemeente toch overgaat tot herziening van het bestemmingsplan. Het is in het algemeen belang dat we de eenmaal gemaakte afspraken gewoon blijven hanteren. “De luchtvaartgebondenheid is in 2013 niet voor niets als verbindende voorwaarde gesteld”, geeft Vlasveld aan, “Voor andersoortige bedrijven was en is er voldoende plek in de directe omgeving en omliggende gemeentes en die locaties blijven anders leeg.”

Vlasveld wijst er verder op dat het provinciaal beleid er op is gericht om bedrijven die maintenance van vliegtuigen uitvoeren te concentreren op Aviolanda in Woensdrecht: “Die bedrijven horen dus niet thuis op Airparc Seppe, net als bedrijven die bijvoorbeeld experimentele technieken gebruiken, waar risico’s voor de omgeving aan verbonden zijn, zoals vliegende auto’s, horen thuis op Aviolanda en niet op Seppe.”

Gerelateerd nieuws

Stinkende mestopslag op BioMoer-locatie onacceptabel

De nieuwe activiteiten op de locatie van BioMoer, op de grens van Roosendaal met Bergen op Zoom, gaan gepaard met veel overla...

Lees verder

Provinciale Staten gaan in debat over de verdozing van Brabant

Een aantal partijen wil in Provinciale Staten het debat aangaan over de verdozing van Brabant. In reactie op de brief van ach...

Lees verder