Zet geld voor nepprijs in voor echte cultuur


25 november 2016

De Partij voor de Dieren vindt dat het niet is uit te leggen dat de provincie nog eens 7 miljoen euro gaat spenderen aan de uitkomst van de nepwedstrijd voor Europese gastronomieregio, terwijl tegelijkertijd voor betrouwbare en bewezen Brabantse cultuurinstellingen het doek lijkt te vallen. De partij wil daarom op 16 december een motie indienen om geld bestemd voor gastronomie naar cultuur te verschuiven.

Eerder deze maand trokken Brabantse culturele instellingen aan de bel, omdat de provincie de instellingen die geen bijdrage van het Rijk krijgen, niet meer wil ondersteunen. Voor een aantal van deze instellingen is het reëel dat ze per 2017 moeten stoppen als steun uitblijft. Partij voor de Dieren-fractievoorzitter Marco van der Wel wil het zover niet laten komen: “We moeten onze cultuurinstellingen koesteren en ze zeker niet kopje onder laten gaan na jaren van bewezen dienst voor de Brabantse culturele sector.”

Van der Wel vindt dat het college van Gedeputeerde Staten een maatschappelijk onverantwoorde keuze heeft gemaakt: “De provincie wil vooral inzetten op promotie van de gastronomie om met name economische redenen, terwijl ze de cultuursector deels aan haar lot over laat. Wij gaan daarom het college vragen om 1,5 miljoen van de 7 miljoen voor gastronomie in te zetten voor het redden van de Brabantse dans- en toneelinstellingen.”

Gerelateerd nieuws

Provincie heeft schijt aan eigen mestbeleid

De Partij voor de Dieren heeft geen goed woord over voor het besluit van Gedeputeerde Staten (GS) om een mestfabriek in Oss m...

Lees verder

Behoud de Zomereik bij Anneville!

De Partij voor de Dieren pleit er voor om de kapitale zomereik bij Anneville (Breda) te behouden door de boom een beschermde ...

Lees verder