Wilde zwijnen


Wilde zwijnen horen in Brabant thuis. Deze dieren leveren een grote bijdrage aan de biodiversiteit van de natuur, maar toch geldt in Brabant de zogeheten 'nulstand': er mag geen enkel wild zwijn in Brabant zijn. Dit beleid uit zich in een steeds intensievere klopjacht op wilde zwijnen, ingegeven door economische belangen van de landbouwsector.

De Partij voor de Dieren pleit voor inzet van diervriendelijke, preventieve maatregelen om schade en verkeersonveilige situaties door wilde zwijnen te voorkomen. Bovendien wil de Partij voor de Dieren leefgebieden aanwijzen voor wilde zwijnen en ander wild.

Het standpunt Wilde zwijnen is onderdeel van: Dieren in het wild

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Opinie: Vrede op aarde, vrede in het bos

In deze periode van vrede op aarde schotelen we elkaar graag iets speciaals voor tijdens de kerstmaaltijd. Je leest in de kranten dat juist om die reden steeds vaker een stukje ree of wild zwijn op tafel wordt gezet. Het is traditie, klaargemaakt volgens oma’s recept, of het is volgens de laatste trend dat je gasten toch een bijzonder hapje wilt voorschotelen. Het moment van ons feestelijk samenzi...

Moties Vragen